Skulpturen blir offisielt åpnet søndag 28. august kl 14:00.

Kyststien mellom Sandvika og Høvikodden er i ferd med å bli en kunst og opplevelsessti. I tillegg til det som etter hvert kan oppleves på Sjøholmen etableres det fem utendørs installasjoner langs stien og sykkelveien. Området mellom Sandvika og Henie Onstad Kunstsenter innehar hele spekteret fra vakker natur og bølgeskvulp til motorvei og dundrende biltrafikk.

Unfolded Landscape består av fem utendørs installasjoner av Vigdis Storsveen og Lise Wulff. Alle elementene har visuelle fellestrekk så publikum gjenkjenner dem som del av samme prosjekt.

Skulpturene tar for seg spennet mellom natur, individ og menneskelig inngripen i naturen, og tema kretser rundt det å se naturen, gjerne det vi vanligvis ikke legger merke til.

To installasjoner ble satt opp i fjor høst og et nytt verk i serien er nå lagt ut i bukten mellom båtforeningen og Henie Onstad Kunstsenter.

Unfolded Landscape #5 er en skulpturell form inspirert av de omkringliggende steinene – rester fra en tidligere brygge. Verket speiler sine omgivelser og endrer karakter med skiftende årstider, vær, flo og fjære.

Kunstnerne bak prosjektet, Vigdis Storsveen og Lise Wulff, har begge lang erfaring innen landskapskunst og større installasjoner i det offentlige rom. De har gjennomført flere større prosjekter hvor mange ulike aktører og interesser deltar.

Bærum kommune inviterer til oppdagelsesferd i kunstens og naturens tegn langs kysten, og håper at de kunstneriske elementene vil kunne overraske og sette tankene i sving hos publikum.

Vi oppfordrer folk til å gå denne strekningen under byfesten.