Et like sikkert vårtegn som hestehovene langs veikanten, er de mange hjemmesnekrede Olabilene som tyter ut i vårsola.

Olabilgeneralen Robert Moore med 4. klassingene
JENTEBIL: klasse 4A fra Jar skole med olabilgeneralen.

Selvsagt skal vi også ha Olabilløp under Sandvika Byfest i august og Robert Moore(70) fra Jar er sjefen over alle sjefer her. Til daglig er han å finne på Jar skole som skolekoordinator, populært kalt ROGER Moore av de voksne. Barna på skolen er mest opptatt av hjelpen de får av Olabilgeneralen til å bygge de fineste bilene.

-Nå må dere bære bilen forsiktig ut i skolegården, instruerer Robert jentene i klasse 4A. En skokk lydige 11åringer viser stolt frem det som skal bli den kuleste Olabilen i Sandvika, men først skal Olabilen få prøvd seg i skoleløpet litt tidligere på sommeren.

-Vår bil er mye finere enn guttenes, skryter jentene, og føler seg selvsikre nok til å vinne hele løpet. Robert forteller at det premieres for beste tid, fineste sving og stiligste bil, så her er mulighetene mange. Dessuten så blir det boller og brus til alle, her er det ingen aldersgrense.

-Noen regler må vi ha, fortsetter generalen. Hjelm er påbudt, vi tar sikkerheten på alvor. Derfor får vi hjelp både av Røde Kors og Norsk Folkehjelp til selve avviklingen.

Vil du melde deg på, eller kanskje du har et barnebarn du vil melde på kan du gjøre det her: robert.moore@baerum.kommune.no

Roberts beste tips til din egen Olabil

Husk å lete på vårens mange loppemarkeder, her kan du finne mange Olabilskatter.

Hjul

Her kan du bruke hjulene til barnevogner, trehjulsykler eller andre små sykler.

Skrog

Trepaller eller små treplanker er fine å bruke. Bremser: Svært viktig, lag pedal av treklosser.

Ratt

Bruk et tau eller et lite ratt fra en barneleke.

Gode råd

Lytt til erfarne Olabilbyggere. Les mer på www.olabil.no

Lykke til!