Som i fjor arrangerer Sandvika Byfest i samarbeid med Den Kulturelle Skolesekken kurs for skolene. Det tilbys kurs i sjakk, nettvett, fuglekikking og et liv som bandmusiker. Det er fortsatt noen ledige plasser, så her er det bare å hive seg på.

4_web


Sjakkurs

Velkommen til utendørs sjakk-kurs med sjakkgjengen på Norges Toppidrettsgymnas og Simen Agdestein!
Blir man først «bitt av basillen», kan man fort bli veldig god. Magnus Carlsen begynte å trene med NTG som 9 åring og fire år senere var han stormester og en av verdens beste sjakkspillere.
Kurset arrangeres i Løkkehaven i Sandvika torsdag 28. og fredag 29. august. Det arrangeres 5 kurs hver av dagene og det er plass til to klasser på hvert kurs.
Kurset gir grunnleggende sjakkferdigheter, varer i ca 50 minutter og er for 3. og 4. klassetrinn.
Alle deltakere kan melde seg på barneturneringen i Løkkehaven lørdag 30. August.
Sandvika byfest og DKS organiserer kursene. Skolene må ordne transport til Løkkehaven selv.

 

 

kurs for skolebarn nettvettkulturhus_web


Kurs i nettvett
i regi av Redd Barna

Dette er en unik mulighet til å delta på Redd Barnas minikurs i trygg nettbruk hvor det fokuseres på mobbing, personvern, passord, bildedeling samt hvem som kan kontaktes dersom ubehagelige situasjoner oppstår. Ved behov kan Redd Barna foreslå oppfølgingsopplegg som kan gjennomføres i regi av skolene.
Dersom skolen ønsker mer informasjon om Redd Barnas kurs i forkant, vennligst kontakt catharina.borchgrevink@reddbarna.no
Kurset arrangeres i Sandvika teater fredag 29. august og er beregnet for 6. og 7. klassetrinn. Man kan melde på enkeltklasser.
Kurset varer ca 45 minutter. Tidspunkt for kurset kommer senere.
Sandvika byfest og DKS organiserer kursene. Skolene må ordne transport til Sandvika teater selv.

 

Bli kjent med dyr og fugler i nærmiljøet
Bli kjent med dyr og fugler i nærmiljøet!

Hvor godt kjenner du fuglene der du bor? Kan du egentlig stille inn en kikkert? Hvor skal jeg se etter fugler? Hvilke fugler bor i byer? Oslo våtmarkssenter tilbyr skoleklasseundervisning i utforskende uteundervisning, som en del av Sandvika Byfest.
Kurset arrangeres i Sandvika med torsdag 28. eller fredag 29. august for 5. – 7. trinn. Skolene melder på hele klasser.
Oppmøte på Kadettangen. Eventuelle endringer mht oppmøtested blir varslet i god tid. Kurset varer ca 1 ½ time. Skolene får beskjed om oppmøtetid.
Sandvika byfest og DKS organiserer kursene. Skolene må ordne transport til Kadettangen selv.

 

 

Kurs Et liv som bandmusiker Sandvika Byfest 28


Et liv som bandmusiker

Tilbring et par timer på Tanken med unge, profesjonelle musikere i Bærum, som forteller om musikerlivet, og veien til deres musikkarriere. Omvisning på Tanken, og en liten musikalsk smakebit.
Kurset arrangeres på TANKEN i Sandvika torsdag 28. og fredag 29. august og er beregnet for 9. og 10. trinn. Vi har to kurs: kl. 10 og kl. 12 som varer i 1,5 timer. Det er plass til 60 elever i hvert kurs. Her kan klasser, band eller enkeltelever påmeldes.
Sandvika Byfest og DKS organiserer kursene. Skolene må ordne transport til TANKEN selv.

 

 

Påmelding til DKS koordinator Tom Wulff: tom.wulff@baerum.kommune.no
Påmeldingsfrist: SNAREST

Alle kursene kan kombineres det med en Byorientering som tar ca 1 times tid. Kart er tilgjengelig på festivalkontoret i Sandvika teater. Alle som har gått runden er med i trekningen av fine gevinster.